Μπιφτέκια στον φούρνο Μπιφτέκια στον φούρνο

Μπιφτέκια στον φούρνο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (374 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

Για τα μπιφτέκια με τις πατάτες

  • 800 γρ. μπιφτέκια πλασμένα
  • 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες λεπτές
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι

Για τα μπιφτέκια

  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ. χοιρινό κιμά
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 45 γρ. γάλα
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μαϊντανός
  • 3 γρ. ρίγανη
  • 3γρ. λουίζα
  • 5 γρ. αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μπιφτέκια με τις πατάτες

Αναμειγνύουμε τις πατάτες με όλα τα υλικά εκτός από τα μπιφτέκια. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και από πάνω βάζουμε τα μπιφτέκια. Λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια των μπιφτεκιών και ψήνουμε στον φούρνο στους 200οC μέχρι να μαγειρευτούν τα μπιφτέκια και να ροδίσουν οι πατάτες και να μαλακώσουν, 40 λεπτά περίπου.

TIP: Οι πατάτες πρέπει να είναι σχετικά λεπτές σε πάχος ώστε να μαγειρευτούν μαζί με τα μπιφτέκια και έτσι αυτά να μην παραμαγειρευτούν.

Για τα μπιφτέκια

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λάδι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας υγρός χυλός. Τοποθετούμε το μείγμα στο μπολ με τον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το τριμμένο ψωμί και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε μπιφτέκια των 200 γρ.

Για το πιάτο

Για τα μπιφτέκια με τις πατάτες

  • 800 γρ. μπιφτέκια πλασμένα
  • 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες λεπτές
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι

Για τα μπιφτέκια

  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ. χοιρινό κιμά
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 45 γρ. γάλα
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μαϊντανός
  • 3 γρ. ρίγανη
  • 3γρ. λουίζα
  • 5 γρ. αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μπιφτέκια με τις πατάτες

Αναμειγνύουμε τις πατάτες με όλα τα υλικά εκτός από τα μπιφτέκια. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και από πάνω βάζουμε τα μπιφτέκια. Λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια των μπιφτεκιών και ψήνουμε στον φούρνο στους 200οC μέχρι να μαγειρευτούν τα μπιφτέκια και να ροδίσουν οι πατάτες και να μαλακώσουν, 40 λεπτά περίπου.

TIP: Οι πατάτες πρέπει να είναι σχετικά λεπτές σε πάχος ώστε να μαγειρευτούν μαζί με τα μπιφτέκια και έτσι αυτά να μην παραμαγειρευτούν.

Για τα μπιφτέκια

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λάδι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας υγρός χυλός. Τοποθετούμε το μείγμα στο μπολ με τον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το τριμμένο ψωμί και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε μπιφτέκια των 200 γρ.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner