Κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια Κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια

Κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (89 votes)

INGREDIENTS

Για το κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, με κόκαλο
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 350 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. πελτές ντομάτας
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 γρ. νερό
  • 400 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
  • άνηθος
  • δυόσμος

DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. 

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγη ώρα και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό. 

Προσθέτουμε τα φασολάκια και αλατίζουμε. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να χυλώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.

 

Για το κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, με κόκαλο
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 350 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. πελτές ντομάτας
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 γρ. νερό
  • 400 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
  • άνηθος
  • δυόσμος

Για το κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. 

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγη ώρα και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό. 

Προσθέτουμε τα φασολάκια και αλατίζουμε. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να χυλώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner