Πίτες για σουβλάκι Πίτες για σουβλάκι

Πίτες για σουβλάκι

ΓΙΑ 30 ΤΜΧ ΤΩΝ 60 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.6 (64 votes)

INGREDIENTS

Για τις πίτες για σουβλάκι

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. νερό
  • 1,3 κιλά. αλεύρι σκληρό
  • 20 γρ. μαγιά νωπή
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. μέλι
  • 36 γρ. αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πίτες για σουβλάκι

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το μέλι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο στην πρώτη ταχύτητα μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα από τον κάδο και η ζύμη μας να γίνει λεία, για περίπου 7 λεπτά. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με πετσέτα και το ξεκουράζουμε για 12 ώρες.

Στη συνέχεια κόβουμε σε μπαλάκια των 60 γραμμαρίων. Ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας μας λίγο αλεύρι για να μην μας κολλάει η ζύμη και ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη, σε παραλληλόγραμμο σχέδιο 25εκ. με 8εκ..

Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τυλίγουμε με μεμβράνη. Ξεκουράζουμε τις πίτες για 15-20 λεπτά. Τέλος ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια όσες πίτες χωράει το τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Εναλλακτικά, λαδώνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες που έχουμε ξεκουράσει στο ταψί και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC ψήνουμε για 4 λεπτά από τη μία και 4 λεπτά από την άλλη ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ωραίο χρώμα.

Για τις πίτες για σουβλάκι

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. νερό
  • 1,3 κιλά. αλεύρι σκληρό
  • 20 γρ. μαγιά νωπή
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. μέλι
  • 36 γρ. αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πίτες για σουβλάκι

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το μέλι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο στην πρώτη ταχύτητα μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα από τον κάδο και η ζύμη μας να γίνει λεία, για περίπου 7 λεπτά. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με πετσέτα και το ξεκουράζουμε για 12 ώρες.

Στη συνέχεια κόβουμε σε μπαλάκια των 60 γραμμαρίων. Ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας μας λίγο αλεύρι για να μην μας κολλάει η ζύμη και ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη, σε παραλληλόγραμμο σχέδιο 25εκ. με 8εκ..

Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τυλίγουμε με μεμβράνη. Ξεκουράζουμε τις πίτες για 15-20 λεπτά. Τέλος ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια όσες πίτες χωράει το τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Εναλλακτικά, λαδώνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες που έχουμε ξεκουράσει στο ταψί και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC ψήνουμε για 4 λεπτά από τη μία και 4 λεπτά από την άλλη ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ωραίο χρώμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner