Buddha’s Bowl με γύρο κοτόπουλο Buddha’s Bowl με γύρο κοτόπουλο

Buddha’s Bowl με γύρο κοτόπουλο

Για 2 μερίδες 20 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (6 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. γύρος κοτόπουλο
  • 260 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
  • 120 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 20 γρ. ραπανάκι σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • 100 γρ. αγγούρι κομμένο σε χοντρό καρέ
  • 80 γρ. καρότο τριμμένο
  • 160 γρ. λαδολέμονο με μέλι και γιαούρτι

Για το λαδολέμονο με μέλι και γιαούρτι

  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. μουστάρδα
  • 30 γρ. χυμός λεμόνι
  • 20 γρ. μέλι
  • 5 γρ. μαϊντανός χοντροκομμένος
  • 2 γρ. ρίγανη ξερή       
  • 70 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον γύρο σε δυνατή φωτιά.  Αποσύρουμε τον γύρο σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε τα σαλατικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ρίχνουμε λίγο από το λαδολέμονο.  Τοποθετούμε διαδοχικά όλα τα υλικά της σαλάτας πάνω στα σαλατικά.  Προσθέτουμε λίγο ακόμη λαδολέμονο και αλατίζουμε κατά προτίμηση.

Για το λαδολέμονο με μέλι και γιαούρτι

Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά.

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. γύρος κοτόπουλο
  • 260 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
  • 120 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 20 γρ. ραπανάκι σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • 100 γρ. αγγούρι κομμένο σε χοντρό καρέ
  • 80 γρ. καρότο τριμμένο
  • 160 γρ. λαδολέμονο με μέλι και γιαούρτι

Για το λαδολέμονο με μέλι και γιαούρτι

  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. μουστάρδα
  • 30 γρ. χυμός λεμόνι
  • 20 γρ. μέλι
  • 5 γρ. μαϊντανός χοντροκομμένος
  • 2 γρ. ρίγανη ξερή       
  • 70 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον γύρο σε δυνατή φωτιά.  Αποσύρουμε τον γύρο σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε τα σαλατικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ρίχνουμε λίγο από το λαδολέμονο.  Τοποθετούμε διαδοχικά όλα τα υλικά της σαλάτας πάνω στα σαλατικά.  Προσθέτουμε λίγο ακόμη λαδολέμονο και αλατίζουμε κατά προτίμηση.

Για το λαδολέμονο με μέλι και γιαούρτι

Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner