Πέννες με ντομάτα, σαλάμι Λευκάδος και φέτα Πέννες με ντομάτα, σαλάμι Λευκάδος και φέτα

Πέννες με ντομάτα, σαλάμι Λευκάδος και φέτα

Για 4 μερίδες 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (13 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 500 γρ. πέννες
  • 200 γρ. σαλάμι, σε μέτριο καρέ
  • 200 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μέτριο καρέ
  • 240 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • σάλτσα ντομάτας 520 γρ.
  • 280 γρ. φέτα
  • 12 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε λεπτά στικς
  • 30 γρ. ψωμί, τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, ρίχνουμε 10 γρ. ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε, στρώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα μέχρι να καβουρδιστεί για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό (7γρ. αλάτι ανά 1 λίτρο νερό), σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 100 γρ. νερό σε ένα σκεύος.
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 20γρ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σαλάμι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά και να πάρει λίγο χρώμα το σαλάμι, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή φέτα, ανακατεύουμε και την σπάμε ελαφρώς με την κουτάλα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα και να χυλώσουν. Αν έχουμε περισσότερη υγρασία στο σκεύος, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε  μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν σωστά τα ζυμαρικά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μισό βασιλικό, το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας, μοιράζουμε από πάνω το σαλάμι σε στικς, τον υπόλοιπο βασιλικό, την υπόλοιπη φέτα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί που έχουμε καβουρδίσει.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. πέννες
  • 200 γρ. σαλάμι, σε μέτριο καρέ
  • 200 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μέτριο καρέ
  • 240 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • σάλτσα ντομάτας 520 γρ.
  • 280 γρ. φέτα
  • 12 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε λεπτά στικς
  • 30 γρ. ψωμί, τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, ρίχνουμε 10 γρ. ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε, στρώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα μέχρι να καβουρδιστεί για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό (7γρ. αλάτι ανά 1 λίτρο νερό), σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 100 γρ. νερό σε ένα σκεύος.
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 20γρ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σαλάμι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά και να πάρει λίγο χρώμα το σαλάμι, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή φέτα, ανακατεύουμε και την σπάμε ελαφρώς με την κουτάλα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα και να χυλώσουν. Αν έχουμε περισσότερη υγρασία στο σκεύος, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε  μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν σωστά τα ζυμαρικά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μισό βασιλικό, το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας, μοιράζουμε από πάνω το σαλάμι σε στικς, τον υπόλοιπο βασιλικό, την υπόλοιπη φέτα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί που έχουμε καβουρδίσει.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner