Τραγανή φέτα με ντοματίνια και φράουλες Τραγανή φέτα με ντοματίνια και φράουλες

Τραγανή φέτα με ντοματίνια και φράουλες

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (17 votes)

INGREDIENTS

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 250 γρ. τραγανή φέτα

  • 150 γρ. σαλάτα με ντοματίνια και φράουλες

Για την τραγανή φέτα

  • 200 γρ. φέτα, 2 τεμ., 2 εκατοστά πάχος
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ. ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200 γρ. πανάδα βρώμης

Για τη σαλάτα με ντοματίνια και φράουλες

  • 100 γρ. ντοματίνια , κομμένα σε τέταρτα
  • 75 γρ. φράουλες, κομμένα σε όγδοα
  • 2 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την πανάδα βρώμης

  • 120 γρ. βρώμη
  • 30 γρ. σουσάμι λευκό
  • 15 γρ. σουσάμι μαύρο
  • 70 γρ. πάνκο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για την τραγανή φέτα

Βάζουμε το αλεύρι, τα ασπράδια και την πανάδα βρώμης σε 3 μεγάλα μπολ ώστε να χωράει άνετα η φέτα. Περνάμε κάθε κομμάτι φέτας με προσοχή αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα.

Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το γυρνάμε στην πανάδα βρώμης, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.

Αφήνουμε τη φέτα να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές  μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει τραγανή κρούστα.

Βγάζουμε τη φέτα από το τηγάνι και σερβίρουμε με τη σαλάτα με ντοματίνια και φράουλες.

Για τη σαλάτα με ντοματίνια και φράουλες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, τις φράουλες και τον δυόσμο  και προσθέτουμε αλάτι και λάδι.

Για την πανάδα βρώμης

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη  μαζί με το λευκό σουσάμι και το μαύρο σουσάμι.

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 250 γρ. τραγανή φέτα

  • 150 γρ. σαλάτα με ντοματίνια και φράουλες

Για την τραγανή φέτα

  • 200 γρ. φέτα, 2 τεμ., 2 εκατοστά πάχος
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ. ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200 γρ. πανάδα βρώμης

Για τη σαλάτα με ντοματίνια και φράουλες

  • 100 γρ. ντοματίνια , κομμένα σε τέταρτα
  • 75 γρ. φράουλες, κομμένα σε όγδοα
  • 2 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την πανάδα βρώμης

  • 120 γρ. βρώμη
  • 30 γρ. σουσάμι λευκό
  • 15 γρ. σουσάμι μαύρο
  • 70 γρ. πάνκο

VIDEO DIRECTIONS

Για την τραγανή φέτα

Βάζουμε το αλεύρι, τα ασπράδια και την πανάδα βρώμης σε 3 μεγάλα μπολ ώστε να χωράει άνετα η φέτα. Περνάμε κάθε κομμάτι φέτας με προσοχή αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα.

Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το γυρνάμε στην πανάδα βρώμης, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.

Αφήνουμε τη φέτα να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές  μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει τραγανή κρούστα.

Βγάζουμε τη φέτα από το τηγάνι και σερβίρουμε με τη σαλάτα με ντοματίνια και φράουλες.

Για τη σαλάτα με ντοματίνια και φράουλες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, τις φράουλες και τον δυόσμο  και προσθέτουμε αλάτι και λάδι.

Για την πανάδα βρώμης

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη  μαζί με το λευκό σουσάμι και το μαύρο σουσάμι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner