Ζύμη για πίτσα με αλεύρι ολικής Ζύμη για πίτσα με αλεύρι ολικής

Ζύμη για πίτσα με αλεύρι ολικής

ΓΙΑ 650 ΓΡ. 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (8 votes)

INGREDIENTS

 

  • 320 γρ. αλεύρι σκληρό (πρωτεΐνη μεγαλύτερη του 12%)
  • 30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 250 γρ. κρύο νερό
  • 7 γρ. μαγιά, νωπή
  • 10 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 7 γρ. αλάτι ψιλό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο

 

DIRECTIONS

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα άλευρα, τη ζάχαρη και την αραιωμένη μαγιά. Τοποθετούμε τον γάντζο και ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα. Όταν πια το ζυμάρι είναι ομοιογενές και ξεκολλάει από τον κάδο, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Μόλις απορροφηθεί και το αλάτι αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο με αργή ροή και ζυμώνουμε για περίπου 3’ με 5’ λεπτά. Συνολικά ζυμώνουμε για 15’ λεπτά.

Λαδώνουμε τα χέρια μας και αφαιρούμε την ζύμη σε ένα βαθύ λαδωμένο σκεύος.

Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο να ωριμάσει και να διπλασιαστεί.

 

  • 320 γρ. αλεύρι σκληρό (πρωτεΐνη μεγαλύτερη του 12%)
  • 30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 250 γρ. κρύο νερό
  • 7 γρ. μαγιά, νωπή
  • 10 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 7 γρ. αλάτι ψιλό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο

 

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα άλευρα, τη ζάχαρη και την αραιωμένη μαγιά. Τοποθετούμε τον γάντζο και ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα. Όταν πια το ζυμάρι είναι ομοιογενές και ξεκολλάει από τον κάδο, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Μόλις απορροφηθεί και το αλάτι αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο με αργή ροή και ζυμώνουμε για περίπου 3’ με 5’ λεπτά. Συνολικά ζυμώνουμε για 15’ λεπτά.

Λαδώνουμε τα χέρια μας και αφαιρούμε την ζύμη σε ένα βαθύ λαδωμένο σκεύος.

Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο να ωριμάσει και να διπλασιαστεί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner