Ανοιξιάτικη μακαρονοσαλάτα Ανοιξιάτικη μακαρονοσαλάτα

Ανοιξιάτικη μακαρονοσαλάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 minutes
FiveStar: 
Average: 4.2 (6 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • ελαιόλαδο
  • 500 γρ. πέννες 
  • 200 γρ. σπαράγγια, μπλανσαρισμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 50 γρ. ραπανάκι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αρακάς
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 15 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 15 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 120 γρ. ανθότυρο μαλακό
  • 250 γρ. λεμονάτη σάλτσα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για τη λεμονάτη σάλτσα

  • 30 γρ. νερό, κρύο
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 8 γρ. σκόρδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον νερό βράζουμε τα ζυμαρικά συμφώνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα απλώνουμε σε ένα σκεύος, τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κρύα ζυμαρικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα.

Για τη λεμονάτη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τα λάδια και το κρεμμύδι, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά με σταθερή ροή τα λάδια. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με έξτρα κρύο νερό.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.

Για το πιάτο

  • ελαιόλαδο
  • 500 γρ. πέννες 
  • 200 γρ. σπαράγγια, μπλανσαρισμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 50 γρ. ραπανάκι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αρακάς
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 15 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 15 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 120 γρ. ανθότυρο μαλακό
  • 250 γρ. λεμονάτη σάλτσα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για τη λεμονάτη σάλτσα

  • 30 γρ. νερό, κρύο
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 8 γρ. σκόρδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον νερό βράζουμε τα ζυμαρικά συμφώνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα απλώνουμε σε ένα σκεύος, τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα κρύα ζυμαρικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα.

Για τη λεμονάτη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τα λάδια και το κρεμμύδι, στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά με σταθερή ροή τα λάδια. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με έξτρα κρύο νερό.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner