Σκόρδο ψητό

Σκόρδο ψητό

ΓΙΑ 300 ΓΡ. ΠΟΥΡΕ 90 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (46 votes)

INGREDIENTS

Για το σκόρδο ψητό

  • 1 κιλό σκόρδα ολόκληρα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • ζάχαρη
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το σκόρδο ψητό

Κόβουμε λίγο από το επάνω μέρος οριζόντια του σκόρδου ώστε να φανούν λίγο οι σκελίδες.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά ομοιόμορφα, στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 2 ώρες περίπου.

Για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί αρκετά, θα πρέπει ν' αναδύεται ένα έντονο άρωμα, το σκόρδο να είναι σαν κρέμα στο εσωτερικό του και να έχει απαλό σκούρο χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο, και μόλις κρυώσει λίγο, πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας το σκόρδο ώστε να γίνει πολτός. Θα προκύψει έτσι μια κρέμα, που χρειάζεται όμως πέρασμα από σίτα, για να ξεχωρίσουμε και να αφαιρέσουμε τις φλούδες που περιέχει.

Σουρώνουμε λοιπόν και παίρνουμε καθαρό πουρέ σκόρδου.

Συντηρούμε στο ψυγείο.

Για το σκόρδο ψητό

  • 1 κιλό σκόρδα ολόκληρα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • ζάχαρη
  • αλάτι

Για το σκόρδο ψητό

Κόβουμε λίγο από το επάνω μέρος οριζόντια του σκόρδου ώστε να φανούν λίγο οι σκελίδες.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά ομοιόμορφα, στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 2 ώρες περίπου.

Για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί αρκετά, θα πρέπει ν' αναδύεται ένα έντονο άρωμα, το σκόρδο να είναι σαν κρέμα στο εσωτερικό του και να έχει απαλό σκούρο χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο, και μόλις κρυώσει λίγο, πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας το σκόρδο ώστε να γίνει πολτός. Θα προκύψει έτσι μια κρέμα, που χρειάζεται όμως πέρασμα από σίτα, για να ξεχωρίσουμε και να αφαιρέσουμε τις φλούδες που περιέχει.

Σουρώνουμε λοιπόν και παίρνουμε καθαρό πουρέ σκόρδου.

Συντηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner