Μπριός με σοκολάτα

Μπριός με σοκολάτα

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ ΚΕΪΚ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 10X30 ΕΚ. 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (19 votes)

INGREDIENTS

  • 230 γρ. αλεύρι
  • 4,5 γρ. ξηρή μαγιά
  • 80 γρ. γάλα
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 170 γρ. βούτυρο, μαλακό, κομμένο σε κομμάτια
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο
  • 8 γρ. αλάτι
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

DIRECTIONS

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη μαγιά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι. Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του γάντζου και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική και γυαλιστερή ζύμη. Προετοιμάζουμε τη φόρμα βουτυρώνοντάς την και στρώνουμε τη ζύμη μέσα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη σε έναν πάγκο και την ξαναστρώνουμε στη φόρμα ψησίματος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει, για περίπου 2 ώρες. Ψήνουμε στους 170°C, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπριός. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει.

  • 230 γρ. αλεύρι
  • 4,5 γρ. ξηρή μαγιά
  • 80 γρ. γάλα
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 170 γρ. βούτυρο, μαλακό, κομμένο σε κομμάτια
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο
  • 8 γρ. αλάτι
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη μαγιά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι. Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του γάντζου και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική και γυαλιστερή ζύμη. Προετοιμάζουμε τη φόρμα βουτυρώνοντάς την και στρώνουμε τη ζύμη μέσα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη σε έναν πάγκο και την ξαναστρώνουμε στη φόρμα ψησίματος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει, για περίπου 2 ώρες. Ψήνουμε στους 170°C, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπριός. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner