Κουσκούς με κάρι

Κουσκούς με κάρι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (33 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλο (ή νερό)
  • 500 γρ. κουσκούς
  • 45 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα μπρουνουάζ
  • 50 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα μπρουνουάζ
  • 40 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τοποθετούμε το κουσκούς και τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα σκεύος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. 

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. 

Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. 

Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. 

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αμύγδαλο, το ξύσμα, τον μαϊντανό, το τσάιβς και το πιπέρι, καθώς και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

 

Tip:

Το κουσκούς δεν θέλει καθόλου βράσιμο γιατί είναι πολύ μικρό και μαγειρεύεται αμέσως. Μπορείτε να το συνδυάσετε με όποια άλλα υλικά σάς αρέσουν και είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.
 

Για το πιάτο

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλο (ή νερό)
  • 500 γρ. κουσκούς
  • 45 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα μπρουνουάζ
  • 50 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα μπρουνουάζ
  • 40 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και σπασμένο σε κομμάτια
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τοποθετούμε το κουσκούς και τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα σκεύος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. 

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. 

Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. 

Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. 

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αμύγδαλο, το ξύσμα, τον μαϊντανό, το τσάιβς και το πιπέρι, καθώς και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

 

Tip:

Το κουσκούς δεν θέλει καθόλου βράσιμο γιατί είναι πολύ μικρό και μαγειρεύεται αμέσως. Μπορείτε να το συνδυάσετε με όποια άλλα υλικά σάς αρέσουν και είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner