Τηγανητό κοτόπουλο με πατατοσαλάτα Τηγανητό κοτόπουλο με πατατοσαλάτα

Τηγανητό κοτόπουλο με πατατοσαλάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.2 (53 votes)

INGREDIENTS

Για το τηγανητό κοτόπουλο

  • 8 μπούτια κοτόπουλο (το πάνω μέρος), χωρίς κόκαλο
  • 1 λίτρο ξινόγαλο
  • 120 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 10 κλωνάρια θυμάρι
  • 10 κλωνάρια εστραγκόν
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • αλεύρι
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

  • 500 γρ. πατάτες
  • 4 αυγά, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. μαϊντανό
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το τηγανητό κοτόπουλο

Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με τη μουστάρδα και προσθέτουμε το θυμάρι με το εστραγκόν. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα με το ξινόγαλο. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε καλά. Στη συνέχεια το βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για την πατατοσαλάτα

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και αλατίζουμε. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε σε μεσαία καρέ ή φέτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Για το τηγανητό κοτόπουλο

  • 8 μπούτια κοτόπουλο (το πάνω μέρος), χωρίς κόκαλο
  • 1 λίτρο ξινόγαλο
  • 120 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 10 κλωνάρια θυμάρι
  • 10 κλωνάρια εστραγκόν
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • αλεύρι
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

  • 500 γρ. πατάτες
  • 4 αυγά, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. μαϊντανό
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το τηγανητό κοτόπουλο

Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με τη μουστάρδα και προσθέτουμε το θυμάρι με το εστραγκόν. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα με το ξινόγαλο. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε καλά. Στη συνέχεια το βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για την πατατοσαλάτα

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και αλατίζουμε. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε σε μεσαία καρέ ή φέτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner