Χοιρινό με κέτσαπ & σόγια

Χοιρινό με κέτσαπ & σόγια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.2 (72 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μπριζόλες των 250 γρ.
  • 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 120 γρ. κέτσαπ
  • 20 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 140 γρ. σόγια
  • 175 γρ. νερό
  • 40 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο σε χοντρές φέτες
  • ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  •  
  • * Προαιρετικά:
  • 10 γρ. κόρν φλάουρ
  • νερό για το κόρν φλάουρ

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από τις μπριζόλες και το κόρν φλάουρ. 

Βυθίζουμε τις μπριζόλες μέσα στη μαρινάδα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Αποσύρουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις στεγνώνουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα. 

Προσθέτουμε λίγη μαρινάδα στο τηγάνι με τις μπριζόλες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτούν οι μπριζόλες και μέχρι η μαρινάδα να συμπυκνωθεί και να δημιουργηθεί μια σάλτσα.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες συνοδεύοντας με τη σάλτσα.

 

* Εναλλακτικά, μόλις μαγειρευτούν οι μπριζόλες σουρώνουμε τη μαρινάδα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τη φέρνουμε σε βρασμό. Ρίχνουμε το διαλυμένο κόρν φλάουρ στη μαρινάδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη μαρινάδα μέχρι να συμπυκνωθεί και να δημιουργηθεί μια σάλτσα, με την οποία θα συνοδέψουμε τις χοιρινές μπριζόλες.

 

Tip: Πώς να καθαρίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το τζίντζερ (πιπερόριζα)

Για το πιάτο

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μπριζόλες των 250 γρ.
  • 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 120 γρ. κέτσαπ
  • 20 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 140 γρ. σόγια
  • 175 γρ. νερό
  • 40 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο σε χοντρές φέτες
  • ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  •  
  • * Προαιρετικά:
  • 10 γρ. κόρν φλάουρ
  • νερό για το κόρν φλάουρ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από τις μπριζόλες και το κόρν φλάουρ. 

Βυθίζουμε τις μπριζόλες μέσα στη μαρινάδα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Αποσύρουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις στεγνώνουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα. 

Προσθέτουμε λίγη μαρινάδα στο τηγάνι με τις μπριζόλες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτούν οι μπριζόλες και μέχρι η μαρινάδα να συμπυκνωθεί και να δημιουργηθεί μια σάλτσα.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες συνοδεύοντας με τη σάλτσα.

 

* Εναλλακτικά, μόλις μαγειρευτούν οι μπριζόλες σουρώνουμε τη μαρινάδα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τη φέρνουμε σε βρασμό. Ρίχνουμε το διαλυμένο κόρν φλάουρ στη μαρινάδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη μαρινάδα μέχρι να συμπυκνωθεί και να δημιουργηθεί μια σάλτσα, με την οποία θα συνοδέψουμε τις χοιρινές μπριζόλες.

 

Tip: Πώς να καθαρίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το τζίντζερ (πιπερόριζα)

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner