Μανιτάρια σχάρας με γλάσο σόγιας και σουσάμι Μανιτάρια σχάρας με γλάσο σόγιας και σουσάμι

Μανιτάρια σχάρας με γλάσο σόγιας και σουσάμι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (16 votes)

INGREDIENTS

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 450 γρ. μανιτάρια shitake φρέσκα, χωρίς κοτσάνια
  • 4 τμχ. κρεμμύδια φρέσκα, το άσπρο μέρος
  • 20 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο

Για το γλάσο σόγιας

  • 40 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 20 γρ. νερό
  • 25 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 25 γρ. ταχίνι
  • 5 γρ. σησαμέλαιο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

DIRECTIONS

Για το τελείωμα του πιάτου

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμύδι και το γλάσο σόγιας και ανακατεύουμε καλά. Μαρινάρουμε για 1 ώρα. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το γλάσο και ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο χρώμα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Για το γλάσο σόγιας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 450 γρ. μανιτάρια shitake φρέσκα, χωρίς κοτσάνια
  • 4 τμχ. κρεμμύδια φρέσκα, το άσπρο μέρος
  • 20 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο

Για το γλάσο σόγιας

  • 40 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 20 γρ. νερό
  • 25 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 25 γρ. ταχίνι
  • 5 γρ. σησαμέλαιο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

Για το τελείωμα του πιάτου

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμύδι και το γλάσο σόγιας και ανακατεύουμε καλά. Μαρινάρουμε για 1 ώρα. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το γλάσο και ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο χρώμα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Για το γλάσο σόγιας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner