Μινεστρόνε με θαλασσινά

Μινεστρόνε με θαλασσινά

ΓΙΑ 4 -6 ΜΕΡΙΔΕΣ 75 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (13 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα μινεστρόνε

  • 120 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα
  • 16 μύδια, καθαρισμένα και χωρίς μουστάκια
  • 75 γρ. λευκό κρασί
  • 1,5 κιλά ζωμό ψαριού
  • 15 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 115 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 140 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε φέτες
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ντοματοπελτέ
  • 280 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 5 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φέτα λεμόνι, πάχους 1 εκ.
  • 70 γρ. ρύζι, μαγειρεμένο
  • 40 γρ. φασολάκια πράσινα, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες με κεφάλι και ουρά
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

Για τη σούπα μινεστρόνε

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και αχνίζουμε τα μύδια με το κρασί μέχρι να ανοίξουν. Αποσύρουμε τα μύδια και σουρώνουμε τον ζωμό.

Αφαιρούμε τα μύδια από το κέλυφός τους, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι και το σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σέλερι και ιδρώνουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ζωμό από τα μύδια, τον ζωμό ψαριού και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες. Προσθέτουμε τα μύδια, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Για τη σούπα μινεστρόνε

  • 120 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα
  • 16 μύδια, καθαρισμένα και χωρίς μουστάκια
  • 75 γρ. λευκό κρασί
  • 1,5 κιλά ζωμό ψαριού
  • 15 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 115 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 140 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε φέτες
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ντοματοπελτέ
  • 280 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 5 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φέτα λεμόνι, πάχους 1 εκ.
  • 70 γρ. ρύζι, μαγειρεμένο
  • 40 γρ. φασολάκια πράσινα, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες με κεφάλι και ουρά
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σούπα μινεστρόνε

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και αχνίζουμε τα μύδια με το κρασί μέχρι να ανοίξουν. Αποσύρουμε τα μύδια και σουρώνουμε τον ζωμό.

Αφαιρούμε τα μύδια από το κέλυφός τους, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι και το σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σέλερι και ιδρώνουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ζωμό από τα μύδια, τον ζωμό ψαριού και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες. Προσθέτουμε τα μύδια, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner