Σουβλάκια μοσχάρι με πικάντικη μαγιονέζα Σουβλάκια μοσχάρι με πικάντικη μαγιονέζα

Σουβλάκια μοσχάρι με πικάντικη μαγιονέζα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (31 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • σουβλάκια μοσχάρι
  • μαγιονέζα
  • σουσάμι
  • φρέσκο κρεμμύδι, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • πιπεριές τσίλι, σε λεπτές φέτες

Για τα σουβλάκια μοσχάρι

  • 800 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • 200 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 60 γρ. σησαμέλαιο
  • 15 γρ. σκόρδο
  • 50 γρ. μέλι
  • 15 γρ. ξύσμα λάιμ

Για τη μαγιονέζα

  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 4 γρ. τσίλι σκόνη
  • 2 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 γρ. λάιμ ξύσμα
  • 5 γρ. χυμός λάιμ
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε λίγη από την μαγιονέζα, προσθέτουμε από πάνω τα σουβλάκια, λίγη ακόμη μαγιονέζα, το σουσάμι, το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές τσίλι.

Για τα σουβλάκια μοσχάρι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μοσχάρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μία μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στο κρέας και μαρινάρουμε για 4 ώρες.
Σουβλίζουμε το μοσχάρι, περνώντας κομμάτια σε κάθε ξυλάκι και ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει το κρέας έντονο χρώμα και να είναι καλά μαγειρεμένο.

Για τη μαγιονέζα

Σ' ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και λεμόνι αναλόγως με τον τύπο μαγιονέζας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Για το πιάτο

  • σουβλάκια μοσχάρι
  • μαγιονέζα
  • σουσάμι
  • φρέσκο κρεμμύδι, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • πιπεριές τσίλι, σε λεπτές φέτες

Για τα σουβλάκια μοσχάρι

  • 800 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • 200 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 60 γρ. σησαμέλαιο
  • 15 γρ. σκόρδο
  • 50 γρ. μέλι
  • 15 γρ. ξύσμα λάιμ

Για τη μαγιονέζα

  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 4 γρ. τσίλι σκόνη
  • 2 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 γρ. λάιμ ξύσμα
  • 5 γρ. χυμός λάιμ
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε λίγη από την μαγιονέζα, προσθέτουμε από πάνω τα σουβλάκια, λίγη ακόμη μαγιονέζα, το σουσάμι, το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές τσίλι.

Για τα σουβλάκια μοσχάρι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μοσχάρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μία μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στο κρέας και μαρινάρουμε για 4 ώρες.
Σουβλίζουμε το μοσχάρι, περνώντας κομμάτια σε κάθε ξυλάκι και ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει το κρέας έντονο χρώμα και να είναι καλά μαγειρεμένο.

Για τη μαγιονέζα

Σ' ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και λεμόνι αναλόγως με τον τύπο μαγιονέζας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner