Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (35 votes)

INGREDIENTS

Για τα κεφτεδάκια

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 350 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 120 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. αλάτι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας

DIRECTIONS

Για τα κεφτεδάκια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και του τζίντζερ με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε, ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, σε μέγεθος με βάρος 40 γρ. το καθένα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Για τα κεφτεδάκια

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 350 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 120 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. αλάτι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας

Για τα κεφτεδάκια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και του τζίντζερ με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε, ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, σε μέγεθος με βάρος 40 γρ. το καθένα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner