Γλυκιά σούπα αχλάδι Γλυκιά σούπα αχλάδι

Γλυκιά σούπα αχλάδι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (15 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα

  • 450 γρ. αχλάδι
  • 300 γρ. νερό
  • 190 γρ. ζάχαρη
  • 0,3 γρ. βανίλια
  • 120 γρ. χυμός μήλου
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 8,5 γρ. χυμός λεμόνι
  • 3,6 γρ. ξύσμα λάιμ

DIRECTIONS

Για τη σούπα

Μ' ένα μαχαίρι κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βράζοντας  το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα αχλάδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φρούτα, περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τη βανίλια και  χτυπάμε στο μπλέντερ, προσθέτοντας  το χυμό μήλου, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα λάιμ. Αν η υφή της είναι πολύ πηκτή, αραιώνουμε με λίγο νερό. Για πιο λείο αποτέλεσμα περνάμε από λεπτή σήτα και σερβίρουμε.

Για τη σούπα

  • 450 γρ. αχλάδι
  • 300 γρ. νερό
  • 190 γρ. ζάχαρη
  • 0,3 γρ. βανίλια
  • 120 γρ. χυμός μήλου
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 8,5 γρ. χυμός λεμόνι
  • 3,6 γρ. ξύσμα λάιμ

Για τη σούπα

Μ' ένα μαχαίρι κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βράζοντας  το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα αχλάδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φρούτα, περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τη βανίλια και  χτυπάμε στο μπλέντερ, προσθέτοντας  το χυμό μήλου, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα λάιμ. Αν η υφή της είναι πολύ πηκτή, αραιώνουμε με λίγο νερό. Για πιο λείο αποτέλεσμα περνάμε από λεπτή σήτα και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner