Για τη σούπα
Μ' ένα μαχαίρι κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα αχλάδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φρούτα, περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τη βανίλια και χτυπάμε στο μπλέντερ, προσθέτοντας το χυμό μήλου, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα λάιμ. Αν η υφή της είναι πολύ πηκτή, αραιώνουμε με λίγο νερό. Για πιο λείο αποτέλεσμα περνάμε από λεπτή σήτα και σερβίρουμε.
Σχόλια