VIDEO DIRECTIONS
Για τα αχλάδια και το τελείωμα του πιάτου
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τα αχλάδια. Ανακατεύομε συχνά.
Όταν πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα τα αχλάδια, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και μόλις αυτή λιώσει, ρίχνουμε και την άλλη μισή.
Μόλις καραμελώσει, προσθέτουμε το λικέρ και λίγο νερό.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια και να δέσει η σάλτσα.
Τοποθετούμε τα αχλάδια σε ταρτιέρες, με αρκετή από τη σάλτσα.
Σπάμε τη ζύμη πάνω από τα αχλάδια σε μικρά και πολλά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η ζύμη να πάρει ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή.
Σερβίρουμε ζεστό συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια και πασπαλίζοντας, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.
Για το crumble
Στο πολυκοπτικό μηχάνημα ομογενοποιούμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη βρώμη και ομογενοποιούμε.
Σχόλια