Μοσχάρι κοκκινιστό Μοσχάρι κοκκινιστό

Μοσχάρι κοκκινιστό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (296 votes)

INGREDIENTS

Για το μοσχάρι

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από την ελιά, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 250 γρ. κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 500 γρ. ντομάτες ολόκληρες από κονσέρβα, αλεσμένες
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • ζάχαρη, αν χρειάζεται

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το μοσχάρι

Αλατίζουμε τo κρέας από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι, απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Το κρατάμε σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον ζωμό και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.

Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για 2 περίπου ώρες.

Παρότι θέλουμε να υπάρχει σάλτσα στο μοσχάρι, δεν θέλουμε πολλά υγρά. Αν λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι ώστε να εξατμιστούν. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε πάλι, αν χρειάζεται.

 

 

* Ο ζωμός κοτόπουλου στο video, εκ παραδρομής δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Για το μοσχάρι

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από την ελιά, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 250 γρ. κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 500 γρ. ντομάτες ολόκληρες από κονσέρβα, αλεσμένες
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • ζάχαρη, αν χρειάζεται

VIDEO DIRECTIONS

Για το μοσχάρι

Αλατίζουμε τo κρέας από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι, απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Το κρατάμε σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον ζωμό και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.

Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για 2 περίπου ώρες.

Παρότι θέλουμε να υπάρχει σάλτσα στο μοσχάρι, δεν θέλουμε πολλά υγρά. Αν λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι ώστε να εξατμιστούν. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε πάλι, αν χρειάζεται.

 

 

* Ο ζωμός κοτόπουλου στο video, εκ παραδρομής δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner