VIDEO DIRECTIONS
Για το μοσχάρι
Αλατίζουμε τo κρέας από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι, απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Το κρατάμε σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον ζωμό και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.
Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για 2 περίπου ώρες.
Παρότι θέλουμε να υπάρχει σάλτσα στο μοσχάρι, δεν θέλουμε πολλά υγρά. Αν λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι ώστε να εξατμιστούν. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε πάλι, αν χρειάζεται.
* Ο ζωμός κοτόπουλου στο video, εκ παραδρομής δεν έχει χρησιμοποιηθεί.
Σχόλια