Χοιρινό με κρεμμύδια, πατάτες και πράσινο μήλο Χοιρινό με κρεμμύδια, πατάτες και πράσινο μήλο

Χοιρινό με κρεμμύδια, πατάτες και πράσινο μήλο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (96 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 kg. χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 700 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. πράσινο μήλο, τριμμένο
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό, μέχρι να αποκτήσει πολύ καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές του. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

Πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα, την επαναφέρουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν.

Επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τον ζωμό και τη ρίγανη, αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι ή στον φούρνο στους 140° C, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό. Προσθέτουμε τις πατάτες, το μήλο και τις σταφίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
 

Για το πιάτο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 kg. χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 700 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. πράσινο μήλο, τριμμένο
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι 

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό, μέχρι να αποκτήσει πολύ καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές του. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

Πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα, την επαναφέρουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν.

Επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τον ζωμό και τη ρίγανη, αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι ή στον φούρνο στους 140° C, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό. Προσθέτουμε τις πατάτες, το μήλο και τις σταφίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner