Γλώσσα meniere με κάπαρη και λεμόνι Γλώσσα meniere με κάπαρη και λεμόνι

Γλώσσα meniere με κάπαρη και λεμόνι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γλώσσα

  • 600-800 γρ. γλώσσα ολόκληρη, χωρίς πέτσα και κεφάλι
  • αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • 50 γρ. ζωμό ψάρι
  • 20 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γλώσσα

Αλατίζουμε τη γλώσσα και από τις 2 πλευρές, αλευρώνουμε και τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Τοποθετούμε ένα τηγάνι, που να χωράει επαρκώς το ψάρι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το ψάρι στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε το μισό βούτυρο και μόλις λιώσει, με ένα κουτάλι περιλούζουμε το ψάρι από την πάνω πλευρά μέχρι να μαγειρευτεί επαρκώς αλλά να παραμείνει ζουμερή. Μεταφέρουμε τη γλώσσα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, αλατίζουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα το κρεμμύδι και να καβουρδιστεί το βούτυρο. Προσθέτουμε την κάπαρη, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να συμπυκνωθεί ελαφρώς ο ζωμός. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε τα βότανα, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και λεμόνι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε το ψάρι σε ένα πιάτο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 

Tips: Το καβούρδισμα του βουτύρου θέλει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην καούν τα στερεά γάλακτος που περιέχει. Μόλις το χρώμα αρχίσει να αλλάζει και να αναδίδεται ένα άρωμα καβουρδισμένου φουντουκιού, πρέπει να σταματήσουμε το μαγείρεμα.

Για τη γλώσσα

  • 600-800 γρ. γλώσσα ολόκληρη, χωρίς πέτσα και κεφάλι
  • αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • 50 γρ. ζωμό ψάρι
  • 20 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γλώσσα

Αλατίζουμε τη γλώσσα και από τις 2 πλευρές, αλευρώνουμε και τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Τοποθετούμε ένα τηγάνι, που να χωράει επαρκώς το ψάρι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το ψάρι στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε το μισό βούτυρο και μόλις λιώσει, με ένα κουτάλι περιλούζουμε το ψάρι από την πάνω πλευρά μέχρι να μαγειρευτεί επαρκώς αλλά να παραμείνει ζουμερή. Μεταφέρουμε τη γλώσσα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, αλατίζουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα το κρεμμύδι και να καβουρδιστεί το βούτυρο. Προσθέτουμε την κάπαρη, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να συμπυκνωθεί ελαφρώς ο ζωμός. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε τα βότανα, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και λεμόνι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε το ψάρι σε ένα πιάτο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 

Tips: Το καβούρδισμα του βουτύρου θέλει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην καούν τα στερεά γάλακτος που περιέχει. Μόλις το χρώμα αρχίσει να αλλάζει και να αναδίδεται ένα άρωμα καβουρδισμένου φουντουκιού, πρέπει να σταματήσουμε το μαγείρεμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner