Τηγανητά αγγουράκια με πικάντικη μαγιονέζα Τηγανητά αγγουράκια με πικάντικη μαγιονέζα

Τηγανητά αγγουράκια με πικάντικη μαγιονέζα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (22 votes)

INGREDIENTS

Για τα τηγανητά αγγουράκια

  • 200 γρ. αγγουράκι μέτριο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 100 γρ. πάνκο

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  • 2 γρ. τζίντζερ, σκόνη
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα τηγανητά αγγουράκια

Περνάμε τα αγγουράκια από το αλεύρι, το αυγό και το πάνκο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αποθηκεύουμε σε ταψί με το πάνκο που περίσσεψε από το πανάρισμα. Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180°C και τηγανίζουμε.

Για την πικάντικη μαγιονέζα

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

 

Tip: Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα αγγουράκια παναρισμένα στην κατάψυξη μέσα σε πάνκο και να έχουμε έναν γρήγορο μεζέ οποιαδήποτε στιγμή. Τηγανίζονται κατευθείαν από την κατάψυξη με την ίδια διαδικασία που αναγράφεται στη συνταγή.

Για τα τηγανητά αγγουράκια

  • 200 γρ. αγγουράκι μέτριο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 100 γρ. πάνκο

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  • 2 γρ. τζίντζερ, σκόνη
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τα τηγανητά αγγουράκια

Περνάμε τα αγγουράκια από το αλεύρι, το αυγό και το πάνκο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αποθηκεύουμε σε ταψί με το πάνκο που περίσσεψε από το πανάρισμα. Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180°C και τηγανίζουμε.

Για την πικάντικη μαγιονέζα

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

 

Tip: Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα αγγουράκια παναρισμένα στην κατάψυξη μέσα σε πάνκο και να έχουμε έναν γρήγορο μεζέ οποιαδήποτε στιγμή. Τηγανίζονται κατευθείαν από την κατάψυξη με την ίδια διαδικασία που αναγράφεται στη συνταγή.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner