Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και μπαχαρικά Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και μπαχαρικά

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και μπαχαρικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 50 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (23 votes)

INGREDIENTS

Για το τελείωμα του πιάτου

κοτόπουλο με μπαχαρικά
σάλτσα γιαούρτι

κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο

Για το κοτόπουλο με μπαχαρικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι, ξεκοκαλισμένο, χωρίς δέρμα, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο
  • 70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5%
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 4 γρ. κόλιανδρος, σκόνη
  • 10 γρ. αλάτι
  • ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα γιαούρτι (για 240 γρ.)

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5% 
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 4 γρ. δυόσμος, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. μαϊντανός, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. αγγούρι, χοντροτριμμένο
  • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 5 γρ. χυμός λεμόνι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

Στον κάδο του μπλέντερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και το ελαιόλαδο. Αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα.
Τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε ένα μπολ, περιχύνουμε την κρέμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο από την κρέμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη, τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 8 ώρες.
Λαδώνουμε το κοτόπουλο και το μοιράζουμε σ' ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους 200°C μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 75°C και να έχει πάρει το κοτόπουλο ένα καστανό έντονο χρώμα.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτοντας από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για τη σάλτσα γιαούρτι

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους.

Για το τελείωμα του πιάτου

κοτόπουλο με μπαχαρικά
σάλτσα γιαούρτι

κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο

Για το κοτόπουλο με μπαχαρικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι, ξεκοκαλισμένο, χωρίς δέρμα, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο
  • 70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5%
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 4 γρ. κόλιανδρος, σκόνη
  • 10 γρ. αλάτι
  • ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα γιαούρτι (για 240 γρ.)

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5% 
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 4 γρ. δυόσμος, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. μαϊντανός, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. αγγούρι, χοντροτριμμένο
  • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 5 γρ. χυμός λεμόνι

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

Στον κάδο του μπλέντερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και το ελαιόλαδο. Αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα.
Τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε ένα μπολ, περιχύνουμε την κρέμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο από την κρέμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη, τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 8 ώρες.
Λαδώνουμε το κοτόπουλο και το μοιράζουμε σ' ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους 200°C μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 75°C και να έχει πάρει το κοτόπουλο ένα καστανό έντονο χρώμα.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτοντας από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για τη σάλτσα γιαούρτι

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner