Γαρίδες "scampi" με σκορδολέμονο Γαρίδες "scampi" με σκορδολέμονο

Γαρίδες "scampi" με σκορδολέμονο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (23 votes)

INGREDIENTS

  • 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, με την ουρά
  • αλάτι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 15 γρ. πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. λεμόνι χυμός
  • 5 γρ. μαιντανός, τα φύλλα, ψιλοκομμένα

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Αλατίζουμε τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι σε ένα πιάτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το μισό βούτυρο, το σκόρδο, και μαγειρεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί το βούτυρο και να μυρίσει το σκόρδο, για 2-3 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και δένουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, επαναφέρουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και έξτρα χυμό λεμονιού αν χρειάζεται.

 

  • 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, με την ουρά
  • αλάτι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 15 γρ. πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. λεμόνι χυμός
  • 5 γρ. μαιντανός, τα φύλλα, ψιλοκομμένα

VIDEO DIRECTIONS

Αλατίζουμε τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι σε ένα πιάτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το μισό βούτυρο, το σκόρδο, και μαγειρεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί το βούτυρο και να μυρίσει το σκόρδο, για 2-3 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και δένουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, επαναφέρουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και έξτρα χυμό λεμονιού αν χρειάζεται.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner