Για τη μους γιαούρτι και το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε το γιαούρτι με το μέλι και συντηρούμε στο ψυγείο.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Σε ένα μεταλλικό μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να φτάσουν τους 73°C.
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Εν συνεχεία ρίχνουμε το μείγμα του σιροπιού σιγά σιγά μέσα στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς.
Περνάμε το μείγμα από σινουά και το αφήνουμε να πέσει στους 35°C περίπου.
Ομογενοποιούμε το μείγμα του γιαουρτιού με το μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας, με μια μαρίζ, κυκλικά από μέσα προς τα έξω.
Τέλος, προσθέτουμε και τη σαντιγί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα κατά τον ίδιο τρόπο.
Σερβίρουμε σε ποτήρια και συνοδεύουμε με τη σάλτσα των αποξηραμένων φρούτων.
Για τα αποξηραμένα φρούτα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι στο μπολ με τα αποξηραμένα φρούτα. Αφήνουμε περίπου 3 ώρες τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαριναριστούν τα φρούτα.
Σχόλια