Για τη μους
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λιώνουμε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε στο μείγμα του τυριού.
Προσθέτουμε τη σαντιγί και αναμειγνύουμε.
Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για τον πουρέ κολοκύθας
Πασπαλίζουμε το κομμάτι της κολοκύθας με αλάτι και ζάχαρη.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη σάρκα προς τα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
Με κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα και την πιέζουμε για να στραγγίσουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε.
Αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.
Σχόλια