Για τα cookies με αμύγδαλο
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά διαδοχικά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μίγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τη βανίλια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και, μόλις ομογενοποιηθεί και πάλι η ζύμη, τη βγάζουμε σε ένα μπολ. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης. Κόβουμε με ένα κουτάλι μπαλάκια ζύμης των 25 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν μεταξύ τους απόσταση 5 εκ. από κάθε πλευρά, για να μην κολλήσουν, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματoς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σχόλια