Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε το λάχανο, τη μαύρη ζάχαρη και το μήλο, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να συμπυκνωθεί στο μισό.
Ρίχνουμε τον ζωμό και τις σταφίδες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Σουρώνουμε τα υγρά από την κατσαρόλα και τα βάζουμε να συμπυκνωθούν στο μισό. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το τσάιβς και ανακατεύουμε.
Σχόλια