Πίτσα με σφολιάτα, ντομάτα και μοτσαρέλα

Πίτσα με σφολιάτα, ντομάτα και μοτσαρέλα

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 23 ΕΚ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (29 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτσα

  • 1 φύλλο σφολιάτα, 25 εκ. διάμετρο
  • 250 γρ. ντομάτα, ψητή
  • 100 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
  • 15 γρ. βασιλικό, σιφονάντ
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτσα

Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε ελαφρώς βουτυρωμένο χαμηλό ταψί ή ταρτιέρα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια, για να μη φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ελαφρώς η ζύμη, για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή και να πάρει ένα ωραίο καφέ χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Απλώνουμε τις ψημένες ντομάτες περιμετρικά πάνω στην προψημένη βάση, ξεκινώντας από το κέντρο και αφήνοντας 1 εκατοστό περίπου από την περιφέρεια της ζύμης.

Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τον βασιλικό, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 200⁰C μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν κόψουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε την πίτσα, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την πίτσα

  • 1 φύλλο σφολιάτα, 25 εκ. διάμετρο
  • 250 γρ. ντομάτα, ψητή
  • 100 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
  • 15 γρ. βασιλικό, σιφονάντ
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για την πίτσα

Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε ελαφρώς βουτυρωμένο χαμηλό ταψί ή ταρτιέρα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια, για να μη φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ελαφρώς η ζύμη, για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή και να πάρει ένα ωραίο καφέ χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Απλώνουμε τις ψημένες ντομάτες περιμετρικά πάνω στην προψημένη βάση, ξεκινώντας από το κέντρο και αφήνοντας 1 εκατοστό περίπου από την περιφέρεια της ζύμης.

Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τον βασιλικό, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 200⁰C μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν κόψουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε την πίτσα, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner