Τσιπούρα κουρκούτι

Τσιπούρα κουρκούτι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4 (19 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το τηγάνισμα της τσιπούρας

  • 600 γρ. τσιπούρα φιλέτο
  • 2 κιλά ηλιέλαιο
  • αλάτι

Για το κουρκούτι μπίρας

  • 90 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 230 γρ. μπίρα κρύα (flat)
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη μαγιονέζα εσπεριδοειδών

  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 30 γρ. χυμό λάιμ
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τηγάνισμα της τσιπούρας

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να μπορούν τα φιλέτα να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Φέρνουμε σε θερμοκρασία 180°C και διατηρούμε εκεί. Στο μεταξύ, στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα και αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε για λίγο στον αέρα, ώστε να στραγγίξουν το παραπανίσιο κουρκούτι. Τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα. Τα βγάζουμε προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα αράχνη και τα κρατάμε για λίγο πάνω από την κατσαρόλα, ώστε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε.

Για το κουρκούτι μπίρας

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σουρώνουμε σε σήτα και διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε (όχι όμως για περισσότερο από 30 λεπτά).

Για τη μαγιονέζα εσπεριδοειδών

Σε μια μικρή κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό πορτοκάλι έως ότου μείνουν 80 γρ. περίπου. Σουρώνουμε και αφήνουμε το χυμό να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Για το τηγάνισμα της τσιπούρας

  • 600 γρ. τσιπούρα φιλέτο
  • 2 κιλά ηλιέλαιο
  • αλάτι

Για το κουρκούτι μπίρας

  • 90 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 230 γρ. μπίρα κρύα (flat)
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη μαγιονέζα εσπεριδοειδών

  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 30 γρ. χυμό λάιμ
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ

Για το τηγάνισμα της τσιπούρας

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να μπορούν τα φιλέτα να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Φέρνουμε σε θερμοκρασία 180°C και διατηρούμε εκεί. Στο μεταξύ, στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα και αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε για λίγο στον αέρα, ώστε να στραγγίξουν το παραπανίσιο κουρκούτι. Τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα. Τα βγάζουμε προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα αράχνη και τα κρατάμε για λίγο πάνω από την κατσαρόλα, ώστε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε.

Για το κουρκούτι μπίρας

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σουρώνουμε σε σήτα και διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε (όχι όμως για περισσότερο από 30 λεπτά).

Για τη μαγιονέζα εσπεριδοειδών

Σε μια μικρή κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό πορτοκάλι έως ότου μείνουν 80 γρ. περίπου. Σουρώνουμε και αφήνουμε το χυμό να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner