Για τη salsa τομάτα
- 200 γρ. τομάτα χωρίς φλούδα και σπόρους, κομμένη σε μικρά καρέ
- 20 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. λεμόνι κονφί, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. κάππαρη
- 10 γρ. σάλτσα σόγιας
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- ξύσμα λάιμ
- χυμός από ½ λάιμ
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- τσάιβς, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Για το λάδι σκορδο-τζίντζερ
- 300 γρ. ελαιόλαδο
- 75 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 75 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- ξύσμα από ½ λάιμ
- ξύσμα από ½ λεμόνι
Για το καλαμάρι σχάρας
- 1.2 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα
- 100 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
- αλάτι
Για τη salsa τομάτα
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
Για το λάδι σκορδο-τζίντζερ
Αλέθουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Για το καλαμάρι σχάρας
Μαρινάρουμε το καλαμάρι με λάδι σκόρδου και τζίντζερ για 2 ώρες περίπου. Αλατίζουμε και ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές, προσέχοντας σε κάθε περίπτωση να παραμείνει ζουμερό.
Σχόλια