Λαβράκι σοτέ με πατατοσαλάτα και λεμονάτη σάλτσα

Λαβράκι σοτέ με πατατοσαλάτα και λεμονάτη σάλτσα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (57 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το λαβράκι

  • 400 γρ. λαβράκι φιλέτο με πέτσα, κομμένο σε 2 κομμάτια
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

  • 250 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 20 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 60 γρ. λεμονάτη σάλτσα

Για τη λεμονάτη σάλτσα

  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 45 γρ. χυμός λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. νερό
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • μάραθο ψιλοκομμένο
  • βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το λαβράκι

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε τα φιλέτα από το λαβράκι  στο τηγάνι  από τη πλευρά της πέτσας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και η πέτσα να αρχίσει να γίνεται τραγανή. Γυρίζουμε πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Σερβίρουμε με την πατατοσαλάτα και τη λεμονάτη σάλτσα.

Για την πατατοσαλάτα

Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές. Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με τη λεμονάτη σάλτσα και σερβίρουμε.

Για τη λεμονάτη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το νερό και τα μυρωδικά στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

 

Για το λαβράκι

  • 400 γρ. λαβράκι φιλέτο με πέτσα, κομμένο σε 2 κομμάτια
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

  • 250 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 20 γρ. ελιές Καλαμών, φιλέτο
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 60 γρ. λεμονάτη σάλτσα

Για τη λεμονάτη σάλτσα

  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 45 γρ. χυμός λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. νερό
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • μάραθο ψιλοκομμένο
  • βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το λαβράκι

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε τα φιλέτα από το λαβράκι  στο τηγάνι  από τη πλευρά της πέτσας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και η πέτσα να αρχίσει να γίνεται τραγανή. Γυρίζουμε πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Σερβίρουμε με την πατατοσαλάτα και τη λεμονάτη σάλτσα.

Για την πατατοσαλάτα

Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές. Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με τη λεμονάτη σάλτσα και σερβίρουμε.

Για τη λεμονάτη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το νερό και τα μυρωδικά στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner