Σολομός τεριγιάκι με λαχανικά Σολομός τεριγιάκι με λαχανικά

Σολομός τεριγιάκι με λαχανικά

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 20 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (45 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τον σολομό

  • 400 γρ. σολομό φιλέτο, χωρίς πέτσα (2 τμχ.)
  • 325 γρ. μαρινάδα σόγιας
  • κορν φλάουρ
  • ηλιέλαιο

Για τη μαρινάδα σόγιας

  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη 
  • 50 γρ. μέλι 
  • 40 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες 
  • 300 γρ. σόγια 
  • 300 γρ. νερό 
  • 50 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 80 γρ. κέτσαπ
  • 50 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι

Για τα λαχανικά stir fry

  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 120 γρ. κρεμμύδι, εμινσέ 
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν
  • 120 γρ. λάχανο, σε λεπτές λωρίδες
  • 60 γρ. μπρόκολο, καθαρισμένο, σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, πλάγιες φέτες
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μαρινάδα σόγιας
  • 5 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τον σολομό

Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα βαθύ σκεύος, τα περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα σόγιας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 8 ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια στεγνώνουμε τα φιλέτα πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει ένα σκούρο και έντονο χρώμα.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Βάζουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σόγιας σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό. Δένουμε τη μαρινάδα με το κορν φλάουρ.

Αλείφουμε τον σολομό με τη δεμένη μαρινάδα και σερβίρουμε με τα λαχανικά και τη σάλτσα.

Για τη μαρινάδα σόγιας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Βράζουμε για 5-10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε, και στη συνέχεια διατηρούμε στη συντήρηση.

Για τα λαχανικά stir fry

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά.

Προσθέτουμε το λάχανο, το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε λίγη από τη δεμένη μαρινάδα σόγιας και το σουσάμι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Για τον σολομό

  • 400 γρ. σολομό φιλέτο, χωρίς πέτσα (2 τμχ.)
  • 325 γρ. μαρινάδα σόγιας
  • κορν φλάουρ
  • ηλιέλαιο

Για τη μαρινάδα σόγιας

  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη 
  • 50 γρ. μέλι 
  • 40 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες 
  • 300 γρ. σόγια 
  • 300 γρ. νερό 
  • 50 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 80 γρ. κέτσαπ
  • 50 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι

Για τα λαχανικά stir fry

  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 120 γρ. κρεμμύδι, εμινσέ 
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν
  • 120 γρ. λάχανο, σε λεπτές λωρίδες
  • 60 γρ. μπρόκολο, καθαρισμένο, σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, πλάγιες φέτες
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μαρινάδα σόγιας
  • 5 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τον σολομό

Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα βαθύ σκεύος, τα περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα σόγιας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 8 ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια στεγνώνουμε τα φιλέτα πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει ένα σκούρο και έντονο χρώμα.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Βάζουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σόγιας σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό. Δένουμε τη μαρινάδα με το κορν φλάουρ.

Αλείφουμε τον σολομό με τη δεμένη μαρινάδα και σερβίρουμε με τα λαχανικά και τη σάλτσα.

Για τη μαρινάδα σόγιας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Βράζουμε για 5-10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε, και στη συνέχεια διατηρούμε στη συντήρηση.

Για τα λαχανικά stir fry

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά.

Προσθέτουμε το λάχανο, το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε λίγη από τη δεμένη μαρινάδα σόγιας και το σουσάμι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner