VIDEO DIRECTIONS
Για τον σολομό
Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα βαθύ σκεύος, τα περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα σόγιας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 8 ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια στεγνώνουμε τα φιλέτα πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει ένα σκούρο και έντονο χρώμα.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Βάζουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σόγιας σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό. Δένουμε τη μαρινάδα με το κορν φλάουρ.
Αλείφουμε τον σολομό με τη δεμένη μαρινάδα και σερβίρουμε με τα λαχανικά και τη σάλτσα.
Για τη μαρινάδα σόγιας
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.
Βράζουμε για 5-10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε, και στη συνέχεια διατηρούμε στη συντήρηση.
Για τα λαχανικά stir fry
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
Προσθέτουμε το λάχανο, το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε λίγη από τη δεμένη μαρινάδα σόγιας και το σουσάμι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Σχόλια