Για τα frijoles refritos
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το κύμινο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.
Προσθέτουμε τα φασόλια και τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα φασόλια, ανακατεύοντας και πιέζοντάς τα με μια κουτάλα, μέχρι να χυλώσουν και να γίνουν κρεμώδη.
Σερβίρουμε, γαρνίροντας με το φρέσκο κρεμμύδι.
Σχόλια