Frijoles Refritos Frijoles Refritos

Frijoles Refritos

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (11 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα frijoles refritos

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κύμινο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πιπεριά χαλαπένιο, σε καρέ
  • 500 γρ. φασόλια μαύρα, βρασμένα
  • 1 κιλό ζωμός από το βράσιμο των φασολιών
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα frijoles refritos

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το κύμινο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέτουμε τα φασόλια και τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα φασόλια, ανακατεύοντας και πιέζοντάς τα με μια κουτάλα, μέχρι να χυλώσουν και να γίνουν κρεμώδη.

Σερβίρουμε, γαρνίροντας με το φρέσκο κρεμμύδι. 

Για τα frijoles refritos

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κύμινο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πιπεριά χαλαπένιο, σε καρέ
  • 500 γρ. φασόλια μαύρα, βρασμένα
  • 1 κιλό ζωμός από το βράσιμο των φασολιών
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα frijoles refritos

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το κύμινο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέτουμε τα φασόλια και τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα φασόλια, ανακατεύοντας και πιέζοντάς τα με μια κουτάλα, μέχρι να χυλώσουν και να γίνουν κρεμώδη.

Σερβίρουμε, γαρνίροντας με το φρέσκο κρεμμύδι. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner