VIDEO DIRECTIONS
Για τα dumplings
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λάχανο. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει λίγο, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπoλ, προσθέτουμε τους κιμάδες, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το σησαμέλαιο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το σοταρισμένο λάχανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα, πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Παίρνουμε τα φύλλα για dumplings και τοποθετούμε στη μέση του φύλλου 35 γρ. από τη γέμιση του κιμά. Βρέχουμε περιμετρικά τη μισή επιφάνεια του φύλλου με λίγο από το χτυπημένο αυγό και διπλώνουμε πάνω στην άλλη μισή, κλείνοντάς τη γέμιση μέσα σε ένα μισοφέγγαρο. Σφραγίζουμε με τα δάχτυλά μας κοντά στη γέμιση, ώστε να φύγει ο αέρας. Πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα για να σφραγίσουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση του κιμά.
Βάζουμε τα dumplings στον ατμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί η γέμιση. Εναλλακτικά, τα βυθίζουμε σε νερό που κοχλάζει ήπια ή τα τηγανίζουμε σε λάδι.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Για τη σάλτσα
Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.
Tip:
*Τα dumplings μπορούμε να τα κλείσουμε και με νερό αντί για αυγό.
Σχόλια