VIDEO DIRECTIONS
Για τις κροκέτες μπακαλιάρου
Κόβουμε το ψάρι σε στικς και το αλατίζουμε καλά. Προαιρετικά, αφήνουμε το ψάρι στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί, τις νιφάδες και τον άνηθο.
Περνάμε το ψάρι αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μείγμα του ψωμιού, φροντίζοντας να επικαλυφτούν τα κομμάτια του ψαριού πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και βούτυρο. Σοτάρουμε το ψάρι μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα, να κάνει κρούστα και να ψηθεί εσωτερικά.
Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα και τη σάλτσα.
Για την πικάντικη μαγιονέζα
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αλατίζουμε.
Σχόλια