Κροκέτες μπακαλιάρου Κροκέτες μπακαλιάρου

Κροκέτες μπακαλιάρου

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις κροκέτες μπακαλιάρου

  • 500 γρ. μπακαλιάρος, φιλέτο, σε στικ 
  • 100 γρ. ψωμί τοστ, τριμμένο
  • 100 γρ. νιφάδες καλαμποκιού, τριμμένες
  • 20 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 120 γρ. αυγά, χτυπημένα
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • βούτυρο για το σοτάρισμα
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  • 2 γρ. τζίντζερ, σκόνη
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 600 γρ. iceberg, χοντροκομμένο
  • 20 γρ. χυμός λάιμ  
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τις κροκέτες μπακαλιάρου

Κόβουμε το ψάρι σε στικς και το αλατίζουμε καλά. Προαιρετικά, αφήνουμε το ψάρι στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξει ελαφρώς. 

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί, τις νιφάδες και τον άνηθο. 

Περνάμε το ψάρι  αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μείγμα του ψωμιού, φροντίζοντας να επικαλυφτούν τα κομμάτια του ψαριού πολύ καλά από όλες τις πλευρές. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και βούτυρο. Σοτάρουμε το ψάρι μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα, να κάνει κρούστα και να ψηθεί εσωτερικά. 

Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα και τη σάλτσα.

Για την πικάντικη μαγιονέζα

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αλατίζουμε.

Για τις κροκέτες μπακαλιάρου

  • 500 γρ. μπακαλιάρος, φιλέτο, σε στικ 
  • 100 γρ. ψωμί τοστ, τριμμένο
  • 100 γρ. νιφάδες καλαμποκιού, τριμμένες
  • 20 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 120 γρ. αυγά, χτυπημένα
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • βούτυρο για το σοτάρισμα
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  • 2 γρ. τζίντζερ, σκόνη
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 600 γρ. iceberg, χοντροκομμένο
  • 20 γρ. χυμός λάιμ  
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τις κροκέτες μπακαλιάρου

Κόβουμε το ψάρι σε στικς και το αλατίζουμε καλά. Προαιρετικά, αφήνουμε το ψάρι στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξει ελαφρώς. 

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί, τις νιφάδες και τον άνηθο. 

Περνάμε το ψάρι  αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μείγμα του ψωμιού, φροντίζοντας να επικαλυφτούν τα κομμάτια του ψαριού πολύ καλά από όλες τις πλευρές. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και βούτυρο. Σοτάρουμε το ψάρι μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα, να κάνει κρούστα και να ψηθεί εσωτερικά. 

Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα και τη σάλτσα.

Για την πικάντικη μαγιονέζα

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αλατίζουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner