Τορτελίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι Τορτελίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι

Τορτελίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ (για 24 τορτελίνι)
FiveStar: 
Average: 4.5 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα τορτελίνι

  • 200 γρ. ζύμη για ζυμαρικά 
  • 150 γρ. σολομός φιλέτο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 25 γρ. ασπράδια αβγού
  • 45γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. σολομός φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αβγού
  • λίγο νερό
  • αλάτι

Για τη σάλτσα και το τελείωμα του πιάτου

  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο,  σε πλάγιες φέτες
  • 20 γρ. κρασί λευκό
  • 220 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 50 γρ. σπαράγγια πράσινα, βρασμένα, σε πλάγιες φέτες
  • 10 γρ. φλοίδα λεμονιού, ζουλιέν
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο σε κύβους
  • χυμός λεμονιού
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • τορτελίνια  με σολομό
  • 25 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή, ζουλιέν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα τορτελίνι

Σ' ένα πολυμηχάνημα τοποθετούμε τα μεγάλα κομμάτια του σολομού και το ασπράδι του αυγού. Αλατίζουμε και αλέθουμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα και ομογενοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. Τοποθετούμε το μείγμα του σολομού σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μικρά καρέ σολομού και τα τσάιβς.

Βάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Για να δοκιμάσουμε αν η γεύση της γέμισης είναι σωστή, τυλίγουμε μια μικρή ποσότητα της γέμισης με μεμβράνη και τη μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Δοκιμάζουμε και κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις.

Χτυπάμε τον κρόκου του αυγού με λίγο νερό. Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε τα κομμάτια της ζύμης με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Μοιράζουμε τη γέμιση ισόποσα και τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε κομματιού ζύμης. Κλείνουμε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας καλά τις άκρες και παράλληλα αφαιρώντας τον αέρα από το εσωτερικό του ζυμαρικού. Με το πινέλο αλείφουμε τις δύο άκρες του ζυμαρικού με αυγό και τις ενώνουμε φέρνοντας και τις δύο πάνω από τη γέμιση και πιέζοντάς τες ώστε να κολλήσουν και να δημιουργηθεί το τορτελίνι. 

Για τη σάλτσα και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα τορτελίνια σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό για 3 με 4 λεπτά περίπου.

Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ¾ του κρασιού και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο. Σουρώνουμε τα τορτελίνια  και  τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, μαζί με τα σπαράγγια, τις πιπεριές και τη φλοίδα του λεμονιού. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα βότανα  και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για τα τορτελίνι

  • 200 γρ. ζύμη για ζυμαρικά 
  • 150 γρ. σολομός φιλέτο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 25 γρ. ασπράδια αβγού
  • 45γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. σολομός φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αβγού
  • λίγο νερό
  • αλάτι

Για τη σάλτσα και το τελείωμα του πιάτου

  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο,  σε πλάγιες φέτες
  • 20 γρ. κρασί λευκό
  • 220 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 50 γρ. σπαράγγια πράσινα, βρασμένα, σε πλάγιες φέτες
  • 10 γρ. φλοίδα λεμονιού, ζουλιέν
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο σε κύβους
  • χυμός λεμονιού
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • τορτελίνια  με σολομό
  • 25 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή, ζουλιέν

Για τα τορτελίνι

Σ' ένα πολυμηχάνημα τοποθετούμε τα μεγάλα κομμάτια του σολομού και το ασπράδι του αυγού. Αλατίζουμε και αλέθουμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα και ομογενοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. Τοποθετούμε το μείγμα του σολομού σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μικρά καρέ σολομού και τα τσάιβς.

Βάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Για να δοκιμάσουμε αν η γεύση της γέμισης είναι σωστή, τυλίγουμε μια μικρή ποσότητα της γέμισης με μεμβράνη και τη μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Δοκιμάζουμε και κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις.

Χτυπάμε τον κρόκου του αυγού με λίγο νερό. Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε τα κομμάτια της ζύμης με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Μοιράζουμε τη γέμιση ισόποσα και τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε κομματιού ζύμης. Κλείνουμε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας καλά τις άκρες και παράλληλα αφαιρώντας τον αέρα από το εσωτερικό του ζυμαρικού. Με το πινέλο αλείφουμε τις δύο άκρες του ζυμαρικού με αυγό και τις ενώνουμε φέρνοντας και τις δύο πάνω από τη γέμιση και πιέζοντάς τες ώστε να κολλήσουν και να δημιουργηθεί το τορτελίνι. 

Για τη σάλτσα και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα τορτελίνια σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό για 3 με 4 λεπτά περίπου.

Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ¾ του κρασιού και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο. Σουρώνουμε τα τορτελίνια  και  τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, μαζί με τα σπαράγγια, τις πιπεριές και τη φλοίδα του λεμονιού. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα βότανα  και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner