Για το πρασόρυζο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ζωμό και τις σταφίδες και φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό.
Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και τοποθετούμε τη κατσαρόλα στο φούρνο, στους 150 βαθμούς, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το πρασόρυζο από τον φούρνο και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό.
Σχόλια