Για την κέτσαπ πιπεριάς
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το ξύδι και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά το σιρόπι. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πιπεριές, προσθέτουμε σκόρδο και πιπεριά τσίλι, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο πολύ καλά και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 40 λεπτά φροντίζοντας να αναποδογυρίσουμε τις πιπεριές στο μέσο του μαγειρέματος. Προσθέτουμε λίγο νερό σε περίπτωση που έχουν εξατμιστεί αρκετά τα υγρά. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά. Διορθώνουμε αν χρειάζεται προσθέτοντας από το σιρόπι που έμεινε στο ταψί και το αλάτι.
Σχόλια