Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει κι αυτό ωραίο ξανθό χρώμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα και το τσίλι και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν.
Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και ρίχνουμε το ξύδι και το αλάτι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμη και χαμηλώνουμε την φωτιά, έτσι ώστε να μην βράζει η σούπα. Προσθέτουμε το σαφράν.
Σπάμε προσεκτικά τα αβγά και τα προσθέτουμε ένα-ένα στη σούπα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα αυγά στον βαθμό της αρεσκείας μας (ιδανικά ο κρόκος θα πρέπει να παραμείνει ζουμερός) και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σ’ ένα σκεύος.
Σερβίρουμε, τοποθετώντας τα αβγά επάνω στο ψημένο ψωμί και περιχύνοντας με τη σούπα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια