VIDEO DIRECTIONS
Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το μοσχάρι, τον ζωμό κοτόπουλο και αλατίζουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια ένταση έτσι ώστε να το φαγητό μας να σιγοβράζει. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε τον ζωμό και όταν πλέον πάψουν να εμφανίζονται αφροί στην επιφάνεια του, προσθέτουμε τον πελτέ, το κρεμμύδι, το πράσο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά αλλά όχι σε σημείο που να λιώνει, για 1,5 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σελινόριζα, το καρότο, την πατάτα, το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται. Τέλος προσθέτουμε τα βότανα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε μοιράζοντας τη σούπα και το κρέας σε βαθιά μπολ και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Σχόλια