Γίγαντες φουρνιστοί με πιπεριές Γίγαντες φουρνιστοί με πιπεριές

Γίγαντες φουρνιστοί με πιπεριές

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (80 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τους γίγαντες φούρνου με σύγκλινο

  • 250 γρ. γίγαντες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
  • 25 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
  • 75 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. σύγκλινο, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 3 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. πελτές ντομάτας
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 175 γρ. ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε πλάγιες φέτες (το πράσινο μέρος)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τους γίγαντες φούρνου με σύγκλινο

Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 24 ώρες.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το σύγκλινο, τις πιπεριές  και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.

Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό, τη ντομάτα, τη δάφνη, και τους γίγαντες, φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τοποθετούμε τους γίγαντες και το μείγμα των λαχανικών σ’ ένα ταψί, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120-140°C μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες (τουλάχιστον 3 ώρες), ανακατεύοντας πού και πού κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Για τους γίγαντες φούρνου με σύγκλινο

  • 250 γρ. γίγαντες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
  • 25 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
  • 75 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. σύγκλινο, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 3 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. πελτές ντομάτας
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 175 γρ. ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε πλάγιες φέτες (το πράσινο μέρος)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για τους γίγαντες φούρνου με σύγκλινο

Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 24 ώρες.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το σύγκλινο, τις πιπεριές  και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.

Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό, τη ντομάτα, τη δάφνη, και τους γίγαντες, φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τοποθετούμε τους γίγαντες και το μείγμα των λαχανικών σ’ ένα ταψί, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120-140°C μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες (τουλάχιστον 3 ώρες), ανακατεύοντας πού και πού κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner