VIDEO DIRECTIONS
Για τους γίγαντες φούρνου με σύγκλινο
Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 24 ώρες.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατίζουμε.
Προσθέτουμε το σύγκλινο, τις πιπεριές και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό, τη ντομάτα, τη δάφνη, και τους γίγαντες, φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε τους γίγαντες και το μείγμα των λαχανικών σ’ ένα ταψί, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120-140°C μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες (τουλάχιστον 3 ώρες), ανακατεύοντας πού και πού κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Σχόλια