VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι.
Αλατίζουμε την πανσέτα και τη σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει το μέλι.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σόγια, το ξύδι και τον ζωμό.
Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο στους 130-140°C και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα.
Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, το βάζουμε στη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η μαρινάδα και να έχει τη σύσταση σιροπιού.
Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.
Σχόλια