Mοσχάρι κοκκινιστό με κρούστα πατάτας Mοσχάρι κοκκινιστό με κρούστα πατάτας

Mοσχάρι κοκκινιστό με κρούστα πατάτας

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (37 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι

  • 40 γρ. ελαιόλαδο 
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 150 γρ. αρακάς, βρασμένος
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, μαγειρευτό 
  • πουρές πατάτας
  • βούτυρο, λιωμένο
  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

Για τον πουρέ πατάτας

  • 2 κιλά πατάτες, με τη φλούδα, πλυμένες
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 γρ. κρόκοι αυγού
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το μοσχάρι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το καρότο, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και τα αλατίζουμε. 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά και το μοσχάρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν χρειάζεται. 

Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί και το σκεπάζουμε με τον πουρέ της πατάτας. Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα. 

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο, στους 190°C, και ψήνουμε μέχρι το φαγητό να κάνει τραγανή κρούστα και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Για τον πουρέ πατάτας

Ψήνουμε τις πατάτες, ολόκληρες και τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε. 

Τις περνάμε από τον μύλο λαχανικών μέχρι να γίνουν πουρές. 

Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατίζουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε τους κρόκους και την παρμεζάνα και αναμειγνύουμε. Τοποθετούμε τον πουρέ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

Tip:
Για αυτό το φαγητό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ή και άλλο κρεατικό που σας έχει μείνει από μια άλλη ημέρα. Η αυθεντική αγγλική συνταγή γίνεται κυρίως με κιμά από αρνί. 
 

Για το μοσχάρι

  • 40 γρ. ελαιόλαδο 
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 150 γρ. αρακάς, βρασμένος
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, μαγειρευτό 
  • πουρές πατάτας
  • βούτυρο, λιωμένο
  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

Για τον πουρέ πατάτας

  • 2 κιλά πατάτες, με τη φλούδα, πλυμένες
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 γρ. κρόκοι αυγού
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το μοσχάρι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το καρότο, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και τα αλατίζουμε. 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά και το μοσχάρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν χρειάζεται. 

Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί και το σκεπάζουμε με τον πουρέ της πατάτας. Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα. 

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο, στους 190°C, και ψήνουμε μέχρι το φαγητό να κάνει τραγανή κρούστα και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Για τον πουρέ πατάτας

Ψήνουμε τις πατάτες, ολόκληρες και τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε. 

Τις περνάμε από τον μύλο λαχανικών μέχρι να γίνουν πουρές. 

Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατίζουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε τους κρόκους και την παρμεζάνα και αναμειγνύουμε. Τοποθετούμε τον πουρέ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

Tip:
Για αυτό το φαγητό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ή και άλλο κρεατικό που σας έχει μείνει από μια άλλη ημέρα. Η αυθεντική αγγλική συνταγή γίνεται κυρίως με κιμά από αρνί. 
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner