VIDEO DIRECTIONS
Για τον σολομό και το σερβίρισμα
Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Απομακρύνουμε το περίσσιο λάδι, αν χρειάζεται.
Τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 180°C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό.
Σερβίρουμε με τον πουρέ αρακά και τη salsa από ντοματίνια.
Για τον πουρέ αρακά
Σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό το νερό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σουρώνουμε τον αρακά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε τον αρακά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, τα μυρωδικά και το πιπέρι.
Για τη salsa
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμόνι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και το αλάτι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
Σχόλια