Για την κρέμα πορτοκαλιού
Τοποθετούμε τον χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι ο χυμός να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε σήτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε μια μπασίνα χτυπάμε καλά τα αυγά και τον κρόκο και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά και σε δόσεις στη μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσέχοντας μην κόψουν τα αυγά.
Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, προσθέτουμε το ξύσμα και μοιράζουμε το μείγμα σε πυρίμαχα σκεύη (150 γρ. στο κάθε σκεύος).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 45 λεπτά).
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε περιβάλλον δωματίου και μεταφέρουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε την κρέμα κρύα, με τα καραμελωμένα φουντούκια και το παγωτό βανίλια.
Σχόλια